Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.01.2020 10:36:52 - Kočko-pes

Týrání zvířat

Děkuji za odpověď. Pořád ale nechápu, proč tresty nechcete zpřísnit? Vždyť i zvíře je živý tvor a co hůř nemá moc možností, jak se bránit. A jestli někdo týrání zvířata není podle mě normální a může ublížit i jinde. Jak sám píšete, je věcí soudů, jak rozhodnou a nemusí vždy dávat nejvyšší trest, ale možná by to působilo dost i preventivně. Víte, že je řada lidí, co berou zvířata jako vlastní děti. Jsou také zvířata, co zachraňují životy a pomáhají handicapovaným a takhle se jim za to jako zákonodárci odvděčíte? Že odmítáte tvrdě trestat ty, co zvířatům hrubě ubližují či je třeba ubijí k smrti? Zkoušeli jste si třeba dělat průzkum, zda veřejnosti vadilo, kdyby byli zvířata na stejné úrovni jako lidé?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2020 16:16:45 - Ing. Petr Beitl
 Znovu opakuji, že týrání zvířat je odsouzeníhodná a neomluvitelná věc.Tvrdě trestat násilí na zvířatech já jako zákonodárce rozhodně neodmítám a plně s Vámi souhlasím, že tvrdší trest by mohl působit preventivně. Výše uložené trestní sazby je ale zcela na soudu. Pokud soudci neudělují ani polovinu trestní sazby, považuji za zbytečné sazby navyšovat. Znovu opakuji, obraťte se na soud, a ne na zákonodárce.