Miloš Vystrčil

PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • ODS
  • Jihlava
  • předseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.01.2020 12:04:25 - poli

Kuberova lavička

Dobrý den, myslíte, že humorista Kubera by ocenil, kdyby byl na jeho počest vyhlášen státní smutek? Velmi mě také zaujal Váš návrh na postavení lavičky s popelníkem ne jeho počest. Jak vás to napadlo a co na to ostatní ze senátu? Není to tak trochu snaha napodobit Havlovy lavičky? Kubera byl podle mě dobrý politik, ale myslím, že těch je více - neříkám, že mnoho, nekteří ještě žijí - třeba pan Pithart. Proč myslíte, že právě Kubera by měl mít mezi senátory jakési prvenství. Nebo jak se uctívali jiní zesnulí senátoři? Nechci být rýpavý, ale zase jde i o naše peníze a málokdy se stane, že by se politici lidí ptali, zda je utrácí dle jejich přání. Určitě myslím, že by si zasloužil nějakou poctu v Teplicích.Tam k němu měli lidé hodně blízko. Poslední dotaz. Bude možné jeho památku uctít třeba položením květin? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.01.2020 19:31:06 - Miloš Vystrčil

Dobrý den.

Státní smutek se vyhlašuje, pokud zemře významný státní, což druhý nejvyšší ústavní činitel rozhodně je. Kvůli častým dotazům jenom dodávám, že vyhlášení s sebou nenese téměř žádné náklady, jsou vyvěšeny prapory a zazní sirény.

Jaroslav Kubera mi byl poměrně dlouhou dobu velmi blízko, byl výjimečný a měl smysl pro humor. Zároveň platí, že v Anglii významným osobnostem po jejich odchodu jsou zřizována trvalá pamětní místa například v podobě lavičky. Osobně považuji Jaroslava Kuberu za významnou a nepřehlédnutelnou osobnost české politiky a jsem přesvědčen, že si trvalou vzpomínku zaslouží. Navrhl jsem lavičku s popelníkem, osobně bych byl rád, kdyby tam byla i edukační část připomínající JK jako nekompromisního obhájce svobody, demokracie, tržního hospodářství a vlády práva.

Naopak nepočítám s tím, že by případný vznik lavičky byl financován z veřejných zdrojů, nýbrž z darů či sbírky apod.

Miloš Vystrčil