Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.02.2020 14:31:54 - Xdeuce

Daň z nabití nemovistosti

Vy nemáte strach, že by zrušení daně z nemovitosti způsobilo, že by bohatí překupníci, kteří mají na účtech stovky milionů Kč obcházeli všechny nemovitosti na prodej v Praze. A jakmile by byl nějaká za rozumnou cenu okamžitě by ji koupili, aby následně tu samou nemovitost mohli prodávat za vyšší cenu? Oni mají peníze u sebe takže by měli velkou výhodu oproti běžným lidem, co musí čekat na hypoteku. Překupnictvím nemovitostí by okamžitě zvedli cenovou hladinu bytů v Praze. Sice by museli platit daň z přijmu z rozdílu prodejní a nákupní ceny, ale to nemění nic na tom, že by to pro ně byl velmi výnosný byznys. Buďme rádi, že tato daň existuje a prakticky znemožňuje překupníkům tyto praktiky. Pokud chcete pomoct obyčejným lidem s nákupem bytu, tak zrušte daň z nemovitosti pouze a jen těm, co si to kupují na vlastní bydlení. Nikoliv na investici. Tam by měla tato daň zůstat zachována. A pro cizince bych tu daň dal ještě větší. Jaký je Váš názor na tuto problematiku?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2020 13:01:21 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, já si nemyslím, že by u takto bohatých překupníků disponujících stovkami milionů Kč měla tato daň jakýkoli účinek. Spíše jde o to, že tato daň zcela nepochybně představuje další finanční zátěž pro ty méně movité.S pozdravemTomáš Zdechovský