Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2020 14:50:38 - Zuzka Michálková

ošetřovné

Proč na něj nemají nárok i živnostníci, kteří si platí nemocenské pojištění? Co byste jim doporučil - jak hlídat dítě a přitom zajistit,aby měli z čeho platit nájem, jídlo a další nezbytné věci? Prarodiče jsou ještě pracovně aktivní, takže hlídat nemohou a manžel je stejně jako já také živnostník. A co jste jako ODS udělali proto, aby bylo ošetřovné vypláceno spravedlivě i podnikatelům? Bojujete vůbec za ně ještě? Michálková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.03.2020 15:08:57 - Ing. Petr Beitl
 Dobrý den, vážená paní Michálková,

na úvod mohu jen konstatovat, že nelze srovnávat či házet do jednoho pytle zaměstnance, OSVČ a podnikatele. Ke každé kategorii je potřeba přistupovat separátně a pomáhat v rámci jim příslušné legislativy. Pokud Vás zajímá co v této situaci dělá ODS doporučuji Vám níže uvedený odkaz na ekonomický balíček.
S přáním pevných nervů do těžké doby Petr Beitl








Petr Fiala: „Pokud máme krizi zvládnout, musí být lékaři, sestřičky, ale i hasiči, policisté aj. plně vybaveni. Není možné, aby čelili pandemii koronaviru bez dostatečného vybavení. Proto budu chtít po premiérovi a ministrovi zdravotnictví, aby veřejnost informovali, kdy toto vybavení bude dodáno.




Vyzýváme vládu také k dalšímu jednání a navrhujeme ekonomický balíček, který pomůže lidem i firmám, které kvůli koronaviru postihnou ekonomické dopady. Pro osoby samostatně výdělečně činné navrhujeme odpuštění daně z příjmu, firmám zrušení záloh na daně a lidem například zvýšení slevy na poplatníka daně. Zdraví je samozřejmě na prvním místě, ale je nezbytně nutné podniknout konkrétní ekonomická opatření, která okamžitě pomohou. 

Za pozornost určitě stojí také rozhovor místopředsedy Martina Baxy v diskusním pořadu Události, komentáře a 1. místopředsedkyně poslaneckého klubu Jany Černochové k současné situaci.