Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.03.2020 8:09:22 - Tedy

Re:Opatření

Rád bych vám poděkoval ale nemohu, protože jste mi nedal odpověď na žádnou z mých konkrétních otázek. Pouze vlastní alibismus a poukazování na druhé. Vaše alibistické konstatování, že za zdravotnictví jsou odpovědné národní vlády je sice hezké a vypovídá o vašem sebeuspokojení ale po EU přece nikdo nechtěl,aby odpovídala za zdravotnictví ve státech EU. Ale mohla doporučovat,metodicky vést,radit vládám, ukazovat cesty, aby se minimalizovaly dopady. A proč připojujete odkaz na pochybení MZ? Na to jsem se vás v dotazu neptal, měl jste se soustředit na otázky na vás ale toho asi nejste schopen. Mimochodem i přes řadu chyb je ministr Vojtěch v současné době národu mnohonásobně prospěšnější, než vy. Jinak vaše (ne)odpověď posunula mé vnímání EU hluboko do negativa. Ale je to jen můj osobní názor a přeji vám hodně úspěchů ve vašem jobu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.03.2020 13:17:20 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,myslím, že jsem v předchozí odpovědi (a v odkazovaném článku) vysvětlil více než jasně, co v této věci mohla udělat EU. Navíc to bylo právěEvropské středisko pro prevenci a kontrolu nemocí, které  před šířením viru na území EU varovalo už v lednu. Už na počátku února doporučilo  členským zemím, aby svým lékařům a zdravotníkům co nejrychleji zajistily dostatek ochranných pomůcek včetně respirátorů a roušek. Vlády členských států, včetně té české, tak ale neučinily. 
Pokud vám moje odpověď nestačila, je mi to moc líto.
S pozdravemTomáš Zdechovský