Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2020 16:11:21 - David Fetrle

Neprotiřečíte si?

Já vaši iniciativu velmi oceňuji, ale když se o ní zmiňujete, neprotiřečíte si, když tvrdíte, že to děláte nezištně v tichosti? https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Beitl-ODS-Jsme-tady-a-jsme-schopni-se-o-lidi-postarat-618271 Nemyslíte, že si zaslouží nějaké odměny ti, co šijí třeba roušky zadarmo nebo se jinak snaží pomáhat jako dobrovolníci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2020 13:24:52 - Ing. Petr Beitl
Dobrý den, vkládáte mi do úst slova někoho jiné, konkrétně pana starosty Vomáčky (kterého si jinak velmi vážím) a tvrdíte, že si protiřečím. Víte, já jsem politik a ta akce má pro mě rozměr nejenom humanitární, ale i politický. Tedy cílem bylo nejenom dostat účinné ochranné prostředky do míst, kde stát selhal, ale také rozvířit debatu a tím zvýšit motivaci těch, kteří mají zásobování skutečně na starosti. A to bez mediální prezentace prostě nejde. Takovou motivaci ti, co šijí roušky a pomáhají jako dobrovolníci, nemají. Stojím si za tím, že stát nechal kraje a obce více jak šestnáct dní bez potřebné pomoci (toto tvrzení potvrzuje i asociace krajů), a že to bylo způsobené především tím, že nebyly dodrženy standardní postupy při vyhlášení nouzového stavu a sestavování krizového štábu. Větší roli zde u pana premiéra Babiše hrál stranický PR, než potřeby občanů. Do Libereckého kraje jsem tedy na své náklady dostal a rozvezl celkem osm tisíc kusů respirátorů v okamžiku, kdy tyto prostředky zcela chyběly. 6.700 respirátorů jsem dodal na základě domluvené objednávky a platby fakturou, 1.290 kusů v hodnotě 106.167 Kč jsem daroval tam, kde to bylo potřeba. To jsou reálná čísla na konec celé akce. 
A během dvou týdnů, kdy jsem pomoc organizoval a materiál rozvážel, skutečně došlo k postupné nápravě a pomoc od státu se skutečně do kraje dostala. Mám za to, že jsem tím naplnil jak humanitární, tak politické zadání, tak jak jsem si na začátku předsevzal. A po pravdě, jsem na práci všech, co se na tom podíleli, hrdý! 
Současně maximálně oceňuji snahu každého, kdo svým dílem pomohl v této době ostatním. Více informací najdete na mých webových stránkách www.petrbeitl.cz.