Česká pirátská strana

Internet je naše moře!
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.04.2020 11:02:30 - Megie

Nesouhlas s jedním kolem přijímacích zkoušek

Dobrý den,
obracím se na Vás ohledně příjmacích zkoušek na střední školy. Vím, že jste hlasovali pro zachování dvou kol. Jako rodiče nesouhlasíme s jedním kolem přijímacích zkoušek zvláště v době, kdy neprobíhá standardní plnohodnotná školní výuka ve druhém školním pololetí. Pro žáky i pro jejich rodiče je už nyní celá situace hodně psychicky náročná. Mít pouze jednu šanci v přijetí na střední školu má psychický dopad i na děti, které se ke zkoušce připravují doma. To u řady z nich může vyvolat vyšší míru stresu a psychické nepohody, která by mohla vést až k demotivaci.
Druhé kolo naproti tomu dává žákům v jejich důležité zkoušce nejen větší šanci dostat se na jejich vybranou škol, ale i možnost lépe se situací psychicky a motivačně vyrovnat.
Zrušení druhého kola vnímáme jako velkou diskriminaci a znevýhodnění všech žáků, kteří za současnou situaci nemohou. Podepsali jsme i petice. Poradíte, co pro zachování dvou kol můžeme více udělat? S pozdravem, Tesařová


Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.