Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.04.2020 10:00:15 - Ant.Mal.

Zabavování pomůcek

Dobrý den, co si myslíte o tom, že stát nepřeje připraveným? Někdo si třeba s předstihem nebo nyní někde obstaral respirátory. Proč by je pak nemohl prodávat? Není tohle volný trh? Že je vláda nebyla schopná dostatečně a včas zajistit, za to by přeci neměli nést odpovědnost ostatní. Co si o tom myslíte? A máte v plánu hlasovat pro prodloužení nouzového stavu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.05.2020 12:38:57 - Ing. Petr Beitl
Dobrý den, v privátní sféře si každý může prodávat co chce, za kolik chce, pokud dodržuje zákony. Naprosto nepřijatelnou skutečností je, že vláda, především Ministerstvo zdravotnictví nakoupilo za stamiliony korun v režimu nouzové stavu respirátory, které jsou i vůči aktuálním, vysokým cenám destinásobně předražené. Nouzový stav totiž umožňuje nakupovat bez zákonem daných pravidel. A co horší, nakoupilo je od firem s nejasnou vlastnickou strukturou, jejichž údajní majitelé jsou buď v insolvenci nebo v daňových rájích v Belize, což neumožňuje zjistit, kde zisky z těchto transakcí skončí. A to je naprosto evidentní zneužití nouzového stavu a rozkrádání za bílého dne. Tento týden jsem podepsal výzvu aby byla zřízena parlamentní komise k vyšetření okolností, těchto nákupů. Pro prodloužení nouzového stavu neuvedla vláda žádné racionální důvody a proto pro něj rozhodně nebudu hlasovat.Díky za Váš dotaz a zájem.Petr Beitl