Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.04.2020 12:16:54 - Lexu

CZEXIT

TZ -1) Přístup na 500 milionový trh 2) Možnost ovlivňovat tvorbu evropské legislativy a ovlivnit řadu věcí zevnitř3) Zánik členství by pro nás znamenal ztrátu možnosti ovlivňovat rozhodování na evropské úrovni .................Já - 1)Kolikamilionový trh nám EU a USA zakázaly? -2)Když vystoupíme z EU, tak nemusíme evropskou legislativu vůbec řešit, budeme mít svoji. -3)Čím jste doposud zaperlili na evropské úrovni? .................................... Myslíte, že by se státy zvládly řídit sami, stejně jak před diktátem EU?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2020 21:15:00 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,ad 1) Opravdu nevím, jak jste přišel na to, že by nám EU a USA zakazovaly přístup na nějaký trh. Nezakázaly, ale EU nám naopak umožňuje přístup na bezmála půlmilionový trhad 2) Vzhledem k tomu, že sousedíme pouze se zeměmi EU, museli bychom evropská pravidla přijímat např. proto, abychom s nimi mohli obchodovat (navíc bez možnosti tato pravidla jakkoli ovlivňovat)ad 3) Myslím, že jsem to zmínil celkem jasně - díky členství mohou členské státy (včetně Česka) ovlivňovat podobu evropské legislativy tak, aby vyhovovala pokud možno všemS pozdravemTomáš Zdechovský