Ing. Jiří Burian

  • ODS
  • Sedlčany
  • městský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2020 13:19:48 - Spravdouven

Pane senátore jaá se tedy ptám co jstevy konkrétně udělal prto tyto 2 věci

1.Jak je možné že vy politici jste "vodu" většinově prodali do ciziny a trubky ke správě nechali obcím?Jak je možné že to nikdo nerozporoval ,nic podstatného se ve věci dál neděje a jen tomu přihlížite?

2.Co jste vy konkrétně udělal proto to aby se tento stav změnil? Já vám řeknu -v senátu byla v roce 2018 v listopadu ustanovena stálá komise voda, sucho.To je asi tak všecho.Jste k ničemu ,jen žvaníte,stojíte miliony a republika jde do háje
víc a víc.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.05.2020 11:37:18 - Ing. Jiří Burian
Vážený pane nebo vážená paní,

problém s vodou, konkrétně zřejmě máte na mysli pitnou vodu i s jejím protipólem suchem, je poněkud složitější a jednoduché odsudky, nota bene bohudík chybné, ani osvětě, natož účinnému řešení nepomohou. Pokud máte seriózní zájem dobrat se nějakého reálného účinku, pak je třeba vyjít z historických faktů, které začínají druhou vlnou kupónové privatizace, kam svojí podstatou vodohospodářské společnosti spadaly. Současně je také třeba, abyste si uvědomil, nebo uvědomila, že voda se do zahraničí neprodala, prodej vody do zahraničí je realizován maximálně v rozsahu vody balené a vodárenská infrastruktura, vy ji nazýváte trubky, je v drtivé většině v ČR vlastněna společnostmi ovládanými městy a obcemi. Něco úplně jiného je pak provozování této klíčové a strategické infrastruktury.  Co se týká senátní Stálé komise voda – sucho, pak je třeba vzít alespoň na vědomí ústavní postavení Senátu Parlamentu ČR a jeho orgánů vůči exekutivě a v této poloze pak Komise svoje poslání jasně naplňuje.

Tolik na úvod a pokud budete mít chuť se základy problematiky zabývat a prokousat, můžeme v debatě samozřejmě pokračovat!

Zdravím

Jiří Burian