Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.05.2020 18:52:26 - Lelis11

Manipulace

Dobrý den ,pane Zdechovský, mohl byste mi odpovědět na 4jednoduché otázky? 1) Proč zde manipulujete se čtenáři v otázce vyhlášení referenda o vystoupení z EU a to zde od Vás několikráte kopírovaný odkaz na průzkum CVVM s dovětkem, že si lidé nic takového nepřejí. V tom případě bych Vás rád odkázal na předvolební průzkumy této agentury v roce 2017, kde jejich "úspěšnost" byla u některých stran skoro polovina získaných procent ,například u Pirátů nebo u SPD atd. A Váš odkaz říká, že 54% si nepřeje referendum, takže to jsou 4% rozdílu proti těm, co by si ho přáli, to je drtivá většina, vzhledem k úspěchu průzkumu do PS? 2) ČR, Maďarsko a další mohla v EU rozhodovat o kvótách na imigranty nebo byla ČR přehlasována na základě Lisabonské smlouvy "kvalifikovanou většinou" vy europoslanci jste mohli pouze přihlížet a poté, po "zásluze" odsouzena u EU soudu. 3) Za kolik občanů mluvíte,když píšete výše,cituji "myslím si",že si to občané nepřejí a je zbytečné?4) Co si myslíte o rozsudku EU soudu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.05.2020 15:19:35 - Tomáš Zdechovský
Dobrý den,Ad 1) vycházím z dat, která jsou dostupná. Nelze srovnávat průzkum veřejného mínění s průzkumem volebních preferencí (řada voličů se rozhoduje pár dní před volbami nebo i v den, což v mnoha případech dokáže velmi zamíchat celkovým výsledkem). Nejedná se o rozdíl 4 %, když těch, co jsou proti, je 54 % a těch, co jsou pro, je 30 % a zbytek neví. Ad 2) Země odmítající povinné kvóty byly bohužel přehlasovány. Vzhledem k tomu, jaké kontroverze toto hlasování vyvolalo, je snaha o to, aby se podobné hlasování neopakovalo.Ad 3 ) Nadpoloviční většina občanů Ad 4) Vyznění rozsudku mi přijde nešťastné. Důležité ale je, že rozsudek patrně nebude mít pro Česko žádné nepříjemné důsledky.S pozdravemTomáš Zdechovský