RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2020 11:31:17 - Šimon L.

voda

Dobrý den, hodně kritizujete vládu za to, že neřeší problém sucha. Nemyslíte ale, že v tomto ohledu zaspali už minulé vlády? A že fatální chybou byla privatizace vodního hospodářství? Na chyby už dlouho upozorňuje i zakladatel Nadačního fondu Pravda o vodě Radek Novotný. Dobrý je podle mě třeba tento článek. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Jak-se-u-nas-privatizovala-voda-Zrada-politiku-komplot-s-najezdniky-Dely-se-tu-veci-ktere-neprosly-ani-v-Rusku-ci-na-Ukrajine-591701 Co vy na to? Š.L.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.06.2020 10:23:42 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Šimone L.,

k žádné privatizaci vodního hospodářství nedošlo. Více než 90% vodohospodářského majetku je v majetku obcí, případně právnických osob, které obce zřídily. K privatizaci infrastruktury došlo na severní Moravě. To, že si obce a města najímají na správu svého vodohospodářského majetku soukromé firmy, považuji za správné. Dlouhodobě se ukazuje, že veřejná správa není dobrým podnikatelem. Názory aktivisty pana Novotného jsou mi známy. Pokud je schopen svá podezření dokázat, měl by podávat trestní oznámení.

S pozdravem

Jan Zahradník