Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.07.2020 8:10:19 - Damph

Proč jste hlasovali rozdílně?

Pan Klaus řekl o plánu na společné zadlužení Evropské unie: "Vy tady pomalu mlátíte hlavou o pultík, že vláda má 500 mld. sekeru a jak je to nehospodárné a jak musíme nevím jak se chovat, a kritizujete oprávněně paní ministryni Schillerovou, ale tady přicházíme s dluhem 750 mld. eur, což je matematicky například nekonečněkrát více, a to je v pořádku, to ještě budeme všichni podporovat. To přece není absolutně normální." Nemá pravdu, když Lidovci hlasovali pro unijní a české zadlužení rozdílně, přičemž normální by bylo hlasovat v obou případech stejně? Nemluvě o tom že v případě unijního zadlužení je to v podstatě zneužito a schovává se v tom ohromné množství peněz nikoli pro obnovu Unie ale pro zelenou ideologii?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.07.2020 12:02:23 - Tomáš Zdechovský
 Vážený pane Černochu,  osobně jsem místo darů či dotací upřednostňoval půjčky. Na rozdíl od českého deficitu se ale v případě zamýšleného evropského fondu nejedná o peníze, které tyto státy prožerou. Jedná se o projekty zaměřené na investice. Já to vidím pozitivně, protože všechny investice do infrastruktury, do vysokorychlostních železnic, do digitalizace můžou vést k tomu, že soukromý sektor bude investovat v Evropské unii a neodejde z ní třeba do Asie. Může dojít k tomu, že státy se velmi rychle zregenerují z ekonomické krize. A tento dluh bude velmi rychle splacen.
K této otázce jsem se jinak vyjadřoval v rozhovoru, na který bych vás rád odkázal zde: https://neviditelnypes.lidovky.cz/zahranici/rozhovor-evropa-by-mela-procitnout-z-naivity.A200725_205129_p_zahranici_wag'

S pozdravemTomáš Zdechovský