ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.07.2020 9:04:43 - kapsicin

Děkuji Vám za odpověď pane senátore.

Dobrý den pane senátore.Děkuji Vám za ujištění,že jste a budete nezávislý.Svým dotazem jsem měl na mysli to,že je poslanec zvolen za nějakou stranu a v průběhu výkonu mandátu ji opustí(není podstatné z jakých důvodů) ale mandát si ponechá.Souhlasíte se mno,že je na místě,aby se vzdal mandátu ? M.O.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.08.2020 12:07:05 - Ivo Valenta
Dobrý den, jak jsem uvedl – nemohu a nebudu takto plošně hodnotit, důvody vedoucí k tomuto kroku mohou být různé a dotyčný by s nimi měl seznámit zejména ty, kteří mu ve volbách dali svou důvěru a je na nich, zda tento krok pochopí či odsoudí. Především je velký rozdíl, zda dotyčný politik opustí „svou stranu“ a následně se stane nezávislým, případně přejde k některému např. z koaličních partnerů, který uznává obdobné hodnoty, nebo dokonce k formaci, která zastává zcela odlišné hodnoty oproti původnímu uskupení (např. pravice x levice). Minimálně v posledním uvedeném případě by takovýto postup rozhodně nebyl férový vůči voličům a jsem si jist, že ti by mu svou vůli a názor dali najevo hned v nadcházejících volbách. IV