Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.08.2020 10:21:01 - Od malička Pražan

2. vlna

Jestli přijde, jak jste na ní připravená? Jak se budete snažit pomoci lidem, firmám apod.? Máte již připravena nějaké konkrétní opatření? A co čekáte, že přijde po prázdninách? Podle mě nastanou špatné časy. Lidi teď měli práci, protože stát částečně pomáhal, nyní je období, kdy má dost lidí dovelnou, ale znám dost lidí, kteří neví, co v září bude a zda se vůbec vrátí do práce - ne že by nechtěli.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.09.2020 10:35:33 - Jana Maláčová
Dobrý den, děkuji Vám za zaslaný dotaz. Posledního půl roku řeším na svém ministerstvu pomoc lidem s ohledem na pandemii jako úkol číslo jedna. Řešíme konkrétní pomoc konkrétním lidem. Prosadila jsem a na můj návrh bylo zavedeno vyšší ošetřovné po celou dobu mimořádné situace, pro rodiče dětí až do 13. narozenin, které musely kvůli zavřeným školám zůstat doma. V rekordním čase jsme na MPSV připravili a následně na vládě prosadili program Antivirus, který pomohl zachránit přes 800 tisíc pracovních míst. Z tohoto pohledu jde o vůbec nejúspěšnější vládní program. Odpustili jsme živnostníkům sociální pojištění a na vládě jsem prosadila i mimořádné odměny pro pracovníky v sociálních službách. Šlo o mimořádné odměny v řádech desítek tisíc korun. Stejná nebo obdobná opatření mám připravena i na podzim, na dobu po prázdninách. Jako ministryně práce a sociálních věcí se starám o to, abychom nenechali nikoho padnout. Od spousty firem mám ale informace, že jim naše programy pomohly, nebudou vůbec propouštět nebo jen minimálně. Pomohli jsme jim přežít těžkou dobu a teď jim pomůžeme postavit se znovu pevně na nohy.