Jana Maláčová

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.08.2020 9:11:06 - bierreth

Zvysovani duchodu

Dobry den,
p.Malacova vin uz dopredu,ze s tim nic neudelate protoze se to deje leta letouci.Zvysuje te duchody ale je to pomerne nespravedlive,protze duchodci co maji maji nizky - maly duchod maji v porovnani s temi co pobiraji vysoke duchody protoze maji vysoke zaklad,takze si vzdy pomohou ti co maji vzdy vice penez a mi kteri jsme dreli a mame vypocitany nizky zaklad utreme opet hubu s par Kč.Pokud chcete pridvat tak pridavejte rovnomerne stejnou castku penez kazdemu a ne jednomu napr.300 Kč a druhemu 1000kč
Dekuji za dopoved
J.Bierreth

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.09.2020 11:32:37 - Jana Maláčová
Souhlasím s Vámi, že důchody jsou v ČR nízké, v některých případech až nedůstojné. Důchody musí seniorům zajistit základní životní standard. Zároveň ale musí důchody odrážet předchozí životní kariéru. A to jak v době, kdy člověk odchází do důchodu, tak i po celou dobu, kdy v důchodu je. Proto se navýšení důchodu daná zákonem liší podle předchozího výdělku. I já vidím, že se jsou nůžky mezi důchody stále rozevřené, a to je také důvod, proč MPSV v loňském roce nad rámec zákonné valorizace přidalo všem seniorům stejně. Ze stejného důvodu jsme letos schválili pro všechny důchodce jednorázový příspěvek ve výši 5000 Kč. Spravedlivější nastavení důchodů řeší také důchodová reforma, na které aktuálně pracujeme. Můj návrh počítá i s takzvanou zásluhovou částí, kdy by se důchod zvyšoval například za delší odpracované roky nebo roky, které jsme místo budování kariéry věnovali výchově dětí apod.