Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.08.2020 11:23:56 - Karsík

Umíte skvěle kličkovat

Tvrdíte, že se evropští liberálové snaží rozvrtit fungující režimy. Když by to v Bělorusku fungovalo, proč tam tolik lidí protestuje? Proč se evidentně manipulovalo s hlasy voličů? A to, že na pomoc Lukašenkovi míří Putinova armáda, je podle vás OK? A fakt si myslíte, že když se děje něco, co se mě přímo netýká, měl bych před tím zavírat oči? To mi přijde absurdní. Např. někdo bude na ulici někdoho mlátit - koho neznám a já mám dělat, že nic nevidím? Podle mě bysme neměli být lhostejní k tomu, co se děje mimo nás. Vadí vám, že EU nezasáhla v případě Katalánska, ale teď vám zase vadí, že zasahuje. Tak nevím, co vlastně chcete.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.08.2020 13:23:04 - Mgr. Jiří Kobza
 Dobrý den, Jak si jistě umíte spočítat, 200.000 lidí nereprezentuje většinu národa. Policejní brutalitu jsem již několikrát veřejně odsoudil,především v členských zemích EU ve Španělsku a ve Francii. Tehdy EU měla zasáhnout a neudělala to. Bělorusko není členem EU a tudíž ani EU nemá co Bělorusům nařizovat, jaký pořádek mají mít ve své vlastní zemi. Takže co nevadili v EU vadí mimo EU?  Když kandidátka s 10% hlasů připravuje za podpory EU a USA převzetí moci, je něco divné.Pohyby ruské armády směrem k Bělorusku zatím nebyly ohlášeny, zato americká armáda posiluje svoji přítomnost v Polsku. Demokracie je totiž o tom, že si své věci spravuje každý národ sám a podle svého. Pro mne je nepřípustné zasahování do běloruských záležitostí vyhrožování sankcemi a tlak na změnu režimu ze zahraničí.