Mgr. Zdeněk Kettner

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.09.2020 12:42:09 - Karlos P

Zásadní problém?

Jako „ortodoxní“ zastánce okamžitého opuštění EU se s Vámi zcela jednoznačně ztototžňuji, avšak realizace tohoto za současných podmínek mi připadá prakticky nemožná. Všechny politické strany a uskupení jsou prorostlé „spícími“ podporovateli EU. Ale i kdyby tito byli v menšině, o čemž jsem přesvědčen, stále existuje riziko, že nás dokáží „vyhladovět“, jen proto aby nám dokázali, že mají navrch. Viz příklad Velké Británie. Tedy moje otázka zní: pokud jsme obklopeni Německem, Rakouskem, Slovenskem a Polskem, mohou omezit a nebo zcela uzavřít celé hranice a stejně tak vzdušný prostor, čímž budeme zcela odkázáni na soběstačnost, která je prakticky nulová! Jak chcete v takovém případě řešit potravinovou krizi?
Nakonec i ten takzvaný „východní blok“ nechal vzdušný most do Západního Berlína, což by tito nevolení jistě nepovolili.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.09.2020 9:59:10 - Mgr. Zdeněk Kettner
Dobrý den, jen malinko poopravím. Všechny politické strany ne, SPD je v tomto směru jasně vyhraněná.  Ohledně potravin jsme byli před zásahy ze strany EU zcela soběstační. Dotace, kdy se vyplatí pěstovat řepku místo obilí, pak zemědělství pohřbilo zcela. Je nutné zdola na této soběstačnosti začít pracovat. To ale musí být ochota našich politických špiček. Sousední státy o kterých píšete, kromě Německa jsou ochotné spolupracovat i v rámci V4 a tudy vede cesta. I v těchto zemích začínají mít s EU problémy. Rozhodně to nebude lehké, ale určitě ne nemožné. Dokud nám ovšem budou vládnout lidé, kteří jsou na EU ekonomicky přisátí, žádná změna nenastane.