Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.11.2020 11:32:36 - T. Nejedlý

Proč jako opozice nespoluprcujete? A to chcete do voleb tvořit koalice!

Proč se jako opozice neshodnete na jednotném termínu, do kdy podpoříte prodloužení nouzového stavu? Já s vámi souhlasím v argumentaci, proč nechcete prodloužit na dlouho dopředu, ale na druhou stranu mi věčné schůze nepřijdou na místě a spíš jen jako divadlo pro veřejnost, abyste se mohli ukázat. A nefér mi to přijde i proto, že lidi nutíte pracovat z domu, omezovat styky a jako poslanci se scházíte a řečníte. Kdyby třeba jednou za měsíc, ale proč tak často?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2020 15:33:41 - Ing. Petr Beitl
 Dobrý den, 

děkuji za Vaše otázky, nicméně by měly být položeny těm, kteří mají odpovědnost, tedy představitelům vládních stran.

Spolupráce nemůže být jednostranná. Pokud má vládní většina relevantní důvody a požádá o podporu, pak jistě není problém vyhovět. Ovšem je nutné brát v potaz, že situace se neustále vyvíjí a je potřeba na ní pružně reagovat. Dále je potřeba zdůraznit, že k většině vládních nařízení není vyhlášení nouzového stavu nutné. Čili vláda rozhoduje o zavření nebo otevření provozoven bez ohledu na to, zda je nebo není nouzový stav vyhlášen. Totéž platí o práci z domova a omezování styků. To není v důsledku činnosti opozice, ale je to na rozhodnutí vlády.

K jednání Sněmovny – harmonogram jejího jednání je pevně stanovený. V současné situaci jednáme v omezeném režimu v polovičním množství, schůze výborů a další pracovní jednání probíhají ve velké většině distanční formou.