ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.10.2012 13:13:51 - qwer

Odpověď na dotaz

Co si myslíte o spravedlnosti, když Obvodního soudu pro Prahu 4, zamítl návrh žalobce na uvalení vazby pro lobbistu Marka Dalíka, jelikož prý neshledal důvody, že by obviněný uprchl nebo ovlivňoval svědky? Není to postavené na hlavu? A proč je tedy ve vazbě Rath? Není tam z podobných důvodů?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.03.2013 10:39:57 - JUDr. Jeroným Tejc
Dobrý den,

díky za otázku. Neznám dopodrobna všechny spisové materiály a podrobnosti obou případů. A jako bývalý advokát vím, že právě tyto okolnosti jsou pro posouzení každého jednotlivého případu podstatné. Nechci proto vynášet kategorické a jednoduché soudy. Navíc rozhodnutí o vazbě je rozhodnutím soudu, tedy jiné moci než moci zákonodárné, kterou reprezentuji. Není tedy ani možné, abych do podobného řízení zasahoval. Souhlasím ale s Vámi, že v řadě případů, které z médií známe, by člověk očekával daleko tvrdší postup, než jakého se dostalo Davidu Rathovi. Nelze si nevzpomenout například na pana Šišku či Bartáka.