JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.01.2021 20:09:14 - Wulfgar

Aktivita komunistů

Dobrý den,

vidím, že (konečně) komunistům dochází trpělivost s tím, jak si s nimi premiér s prominutím vytírá pozadí. Další prodloužení nouzového stavu podmiňujete otevřením škol nebo sjezdovek. Já osobně s tímto otevřením problém nemám, ale možná hodně Vašich voličů s tím problém mít může, protože se obávají většího šíření viru. Proč tedy na Babiše nezatlačíte ještě s nějakým dalším ultimátem, např. ať začne okamžitě vyjednávat o dodávce ruské vakcíny Sputnik do ČR? S tím by téměř žádný Vás volič neměl problém, určitě byste na tom získali dost bodů a byl by to naprosto srozumitelný požadavek. Nevidím důvod, proč to nezakomponovat do Vašich požadavků na prodloužení nouzového stavu, co na říkáte Vy?

S pozdravem,
Jašek

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.01.2021 17:32:23 - JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.
Dobrý den,děkuji za dotaz. Před posledním jednáním o prodloužení NS jsme (já osobně a další) přišli za panem premiérem a ministrem zdravotnictví s několika požadavky, které znali s dostatečným předstihem několika dní. Jednali jsme i o nákupu vakcín Sputnik. Nakonec jsme se dohodli na třech známých a pro vládu akceptovatelných požadavcích. Řekněte mi, kdo takto konstruktivně v politice jedná? Pro připomenutí, šlo o děti do škol, skiareály a potřebnou legislativu. Tak nějak podvědomě jsem jim však nevěřil a proto jsem návrhl prodloužení jen o 3 týdny. Jak to dopadlo víme. Vláda nás podrazila. Podle zákona akce a reakce se teď očekává co my na to. Budeme ze sebe dělat levné děvky nebo máme ještě nějakou čest! Já za sebe říkám, a to budu prosazovat i ve straně, ukončit toleranci. Při příštím hlasování o žádosti vlády na prodloužení nouzového stavu nehlasoval pro. Vzhledem k tomu, že víme co to může znamenat (vláda si i tak může sehnat podporu jinde) toto oznámit již na konci příštího týdne, aby tato neschopná vláda ještě mohla zajistit to co potřeba zajistit je. Tím myslím legislativní rámec. Pokud ne, ať raději podá demisi a pustí tam někoho schopnější. Tato vláda Sputnik nekoupí. Je hluboko v bruselské zadnici. Přeji hezký večer.