Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2021 17:10:03 - Šachista

Nouzový stav

Dobrý den.
Proč KSČM nesouhlasí s prodloužením nouzového stavu?
Chápu, že ANO se nezachovala čestně v případě rozpočtu (ministerstvo obrany) ovšem požadavky vrátit děti do škol a zvláště otevření pro lyžařských areálu nepovažuji v této době za rozumné . Myslím si, že nouzový stav je v této době nutný. S trochou nadsázky chci říct, že podpora ANO je menším zlem, než podpora opozičních stran. Děkuji za odpověď.
R.W.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2021 19:57:33 - Ing. Kateřina Konečná
Dobrý den, pohnutky KSČM k neprodloužení nouzového stavu nejsou politickou odvetou za nesmyslný přesun financí v rámci rozpočtu. Podle našich expertů lze nejzásadnější opatření realizovat i mimo nouzový stav, na což měla vláda také téměř 6 měsíců (!) prostor se připravit (aktuálně jí na to prý bude stačit 14 dnů - nevím tedy, co dělali doposud). Stejně tak dle odborníků hrozbou nejsou za přísných opatření funkční střediska, ale aktuální stav, kdy návštěvníci na horách fungují bez jakýchkoli protiepidemických pravidel. O dětech na prvním stupni ZŠ ani nemluvě - už téměř půlroční nucené prázdniny se projevují u školáků nejen v oblasti znalostní, ale též fyzické, ba dokonce psychické. Doporučuju si v tomto ohledu přečíst stanovisko KSČM, které shrnuje důvody, proč poslanci nepodpořili další prodloužení nouzového stavu (dostupné zde: https://www.kscm.cz/cs/aktualne/stanoviska/kscm-dalsi-prodlouzeni-nouzoveho-stavu-nepodpori). KSČM se tak rozhodně tímto hlasováním nezařadila po bok opozičních stran, ale udělala to, co je pro republiku a její občany v tuto chvíli nejlepší možné. 
S přáním hezkých dnů Kateřina Konečná