Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.02.2021 11:55:20 - josefvlastislav

cenzura

děkuji za odpověd.Bohužel jste mě neodpověděla zda nepřipravujete nějakou zákonou úpravu pro veřejné sítě které porušují ústavní práva občanů na svobodu slova a snaží se umlčet názory které jim nejsou po chuti?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2021 10:01:31 - Ing. Kateřina Konečná
Dobrý den, v první řadě bych chtěla říct, že jsem jednoznačně proti cenzuře internetu i sociálních sítí. Takto jsem ostatně vždy hlasovala v Evropském parlamentu. Pokud některé sítě porušují ústavní práva, je nutné obrátit se na Ústavní soud. Problém ovšem je, že uživatelé tím, že se na danou sociální síť zaregistrují, vyjadřují souhlas s podmínkami jejího užívání - a mezi nimi je mj. i to, že společnosti provozující sociální sítě, mohou na základě svých pravidel některé komentáře mazat, prověřovat atp. Dle vysvětlení, které se mi dostalo od ústavních právníků ale uživatel internetu má svobodně na výběr, zda na tyto pravidla přistoupí, a to v okamžiku, kdy se na sociální síť registruje. 
Přeji hezké dny. Kateřina Konečná