Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.02.2021 13:56:51 - friend

Ve mně jste ztratil voličku,

je mi líto, ale i já jsem Vám pomohla svým hlasem ke vstupu do sněmovny a nyní jsem zděšená. Logicky se jako seniorka 65+ obávám dopadů na skokové rozvolnění současných pravidel. Máte nějaký logický a zároveň smysluplný návrh - kromě zavření všech starších do domácího vězení, jak byste to dělal Vy??? Kromě ostentativního protestu proti nouzovému stavu jste zatím nenavrhl zhola nic dobrého a fungujícího! Takže jak pomůžete chránit nás i naše blízké proti bezohlednosti těch, kteří nedodržují sami od sebe ohleduplně pravidla pro ochranu zdraví, když s nouzákem nesouhlasíte? Nás také nebaví, , ale nechceme být v domácím vězení jen proto, že je to poslancům jako Vy ukradené! Buďte zástupcem občanů, ne svého kalkulu a politikaření před letošními volbami, děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.03.2021 13:18:28 - Tomio Okamura
Hezký den, pokud je náledí a starším lidem hrozí, že si na náledí zlomí nohu, nezbývá nic jiného než tam, kde to jde posypat chodník a současně seniorům doporučit, aby raději zůstali doma. Současně je ale nesmysl zakázat vycházení všem, tedy i těm, kteří v drtivé většině neuklouznou a když ano, tak se jim pravděpodobně celkem nic nestane. Mimochodem velká část seniorů umírá právě po zlomeninách v nemocnicích, nikoli na zlomeniny, ale opět na zánět plic.
Chápu, že Vás média děsí mrtvými a přetíženými nemocnicemi, ale věřte, že pokud bychom tu neměli paniku, používali existující léky, posilovali imunitu lidí a dělali to co jsme dělávali v daleko horších epidemiích jako např. roku 1995, tak tu máme daleko méně nemocných i mrtvých. Žádný virus díky celoplošné karanténě nikdy nezmizí, je to tak, že za čas zmutuje a současně si proti němu většina populace vytvoří imunitu a u Covidu je dalších koronavirů, jak zatím ukazují studie platí, že pokud se s tímto virem potkáte jako dítě vybudujete si až doživotní imunitu a současně Vás to nijak neohrozí ani neonemocníte. Naopak čím později vir potkáte, tím hůře. To znamená, že zavírat a izolovat například děti a lidi je zločin, protože jim bráníme vybudovat si imunitu, zavírat 86 procent lidí, kterým nic nehrozí je nesmysl, bohužel ano lidé nejen ti starší, ale také lidé s hodně oslabenou imunitou tzv. polymorbidní se musí chránit, ale to platí u chřipky, stejně jako u dalších nemocí. Bakterie a viry tu byly a budou, nelze kvůli nim zavřít do karantény celou republiky, někdo milá paní musí vydělat nejen na důchody, ale třeba i na to zdravotnictví pro Vás i pro nás všechny.