Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.02.2021 18:16:43 - Jan Cidrych

Proč špatné vakcíny ?

Několik evropských zemí hlásí komplikace spojené s očkovací látkou od britsko-švédské společnosti AstraZeneca proti COVID-19. Kvůli nežádoucím účinkům musely například dva severské regiony zastavit očkování tamních zdravotníků. Potíže s vakcínou mají i Francie či Německo.

Švédské regiony Södermanland a Gävleborg v pátek dočasně zastavily očkování vakcínou AstraZeneca. U očkovaných zdravotníků se totiž objevily nežádoucí účinky jako horečka, malátnost, bolesti hlavy nebo těla. V nemocnicích je mělo zhruba sto ze čtyř set naočkovaných pracovníků.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.03.2021 12:13:39 - Tomio Okamura
Hezký den, tohle je na debatu odborníků, SPD primárně říká, že vakcíny se nikomu nesmí vnucovat a ano bylo by dobré, kdyby se i u nás šířili objektivní informace o vedlejších účincích vakcín. Nejde o to, že bychom apriori vakcíny zavrhovali, ale některé typy vakcín mohou dělat u určitých skupin lidí problémy, proto by se nemělo očkovat doslovně plošně, ale po posouzení lékaře, který vyhodnotí, zda je pro daného člověka určitý typ vakcíny vhodný. Tvrzení pana ministra a dalších, že všechny vakcíny jsou stejné a nemáme si vybírat jsou absurudní nesmysl, nejsou stejné, mají jiné složení a zjevně mají zčásti i jiné účinky.