Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.02.2021 14:43:27 - Šachista

Nouzový stav

Dobrý den. Děkuji za minulou odpověď.
Omlouvám se, že se ptám znovu. Stále si myslíte, že s ohledem na současnou situaci s Covidem, bylo správné nepodpořit prodloužení nouzového stavu?
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2021 10:00:39 - Ing. Kateřina Konečná
Dobrý den, myslím, že ano.   
I přesto, že je situace velmi vážná, není nouzový stav něco, co samo o sobě zachrání Českou republiku před koronavirem. Důležité je, k čemu je ten nouzový stav používán. Pro podporu nouzového stavu měla KSČM několik podmínek, které by ulevily občanům po více než roce života v provizoriu, a zároveň by situaci nijak nezhoršily. Bohužel vláda ANO a ČSSD nejdříve tyto návrhy přijala jako rozumné a konstruktivní, aby je hned po schválení nouzového stavu zase hodila pod stůl. Takto nemůže konstruktivní spolupráce vypadat. Také se velmi záhy ukázalo, že pandemický zákon, který vláda tak dlouho odkládala a spoléhala se na nouzový stav, nakonec s přispěním ODS, TOP09, KDU-ČSL a Pirátů přijala. Jako přímo lživé se ukázaly výroky min. vnitra Hamáčka z ČSSD, který vykřikoval, že konec nouzového stavu znamená konec nasazení hasičů, policistů a vojáků, což se samozřejmě ukázalo jako nesmysl.  Také to, myslím, dost jasně ukázalo, že KSČM  je spolehlivý partner v řešení jakékoliv krize - pokud je s ní jednáno férově.  
Hezké dny přeje Katka Konečná