Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.03.2021 16:18:09 - Petr Kuře

Proč stát o očkování Sputnikem V?

Dobrý den, kde berete důvěru v tuto vakcínu, kterou se nechce nechat naočkovat ani samotný Putin? Kdyby vakcíně věřil a nebál se jí, nechal by se jí naočkovat.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2021 12:52:44 - Mgr. Jiří Kobza
Neprosazuji Sputnik, ale jsem velmi rezervovaný k vakcínám, šitým horkou jehlou bez dostatečného testování. Čím se očkuje Putin opravdu nesleduji. Nicméně Sputnik je již schválen (podle zpráv z médií) v 48 zemích. Nejsou mi známy případy kontraindikace či jiné reakce na vakcinaci Sputnikem. Například v Maďarsku vakcína, kterou již bylo naočkováno 1 mil.lidí v zemích EU, nepodléhá dalšímu schvalování. Zatímco naše ministerstvo čeká na schválení agenturou EMA a přitom ostatní (schválené)farmaceutické firmy neplní své závazky dodávek vakcín, naši lidé umírají. Jde prostě o to mít čím očkovat a očkovat co nejdříve. To je pro mne nepřijatelný stav. Kolik lidí ještě musí zemřít, aby to i ministr Blatný pochopil?