Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2011 9:44:06 - Ivča

Vláda by měla být gestorem úrovně a dostupnosti zdravotní péče

Četla jsem, že plzeňští lékaři ve Fakultní nemocnici odmítli stáhnout výpovědi přesto, že jim zdejší ředitelka navrhla navýšení platu o celých 12 TIXÍC KORUN MĚSÍČNĚ. Kolik peněz bude dost? Souhlasila byste s doktory nebo s lidmi, pro které 12 tisíc představuje jeden celý plat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2011 9:03:02 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.
Vážená paní Ivo,
zjistila jsem, že už jsem asi hodně "odrostlá", když současným snahám lékařům, mým profesním kolegům, příliš nerozumím. Hlavně mi vadí, že se nechtějí ztotožnit s tím, že by měly dostat přidáno i zdravotní sestry.
Vždyť jde o nepostradatelné členky pracovních týmů, zvláště pak v nemocnici. Bylo by šlo minimálně o gentlemanské gesto....
Na druhé straně se podivuji i torpidnímu odporu vlády proti racionálnímu a spravedlivému řešení chronické a neradostné situace v odměňování lékařů a ostatního zdravotnického personálu v nemocnicích, kde je znásobená odpovědnost a jde často o tzv. "poslední štaci". Tím mám na mysli nejen záchranu života, ale i zlepšení zdraví či dokonce uzdravení.
Když v roce 2005 přidal ze státního rozpočtu ministr Sobotka 4 mld a současně se dle mé koncepce zvýšily platby za státem placené pojištěnce, bylo konstatováno, že lze takový krok předpokládat i do budoucna, pokud se nezmění způsob financování českého zdravotnictví. Toto platí tedy nadále a vláda je přece gestorem úrovně a dostupnosti zdravotní péče. Nemůže tedy přenášet odpovědnost na kraje, i když jsou zřizovatelem lůžkových zdravotnických zařízení. Krizové řešení, dokonce s účastí vojenských lékařů i prostředků, mi připomíná šílenost a místy i jako "humorné laškování", ale velmi nemístné... .Bohužel, konce mohou být fatální a to si opravdu nepřeji. Jde o  nezodpovědnost !!!
S pozdravem           Milada Emmerová