Mgr. Karel Krejza

  • ODS
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.03.2021 15:18:21 - chameleon

Povolební situace

Dobrý den, co říkáte na průzkum uveřejněný 14.3.2021 kde koalice vedená Piráty má 34% a koalice Spolu vedená ODS pouze 17,5%. Sice se jedná pouze o průzkum a do voleb zbývá ještě cca půl roku, ale ten rozdíl mezi těmito dvěma koalicemi je velký. Dokážete si představit a byla by pro Vás přijatelná společná vláda stran těchto dvou koalic s premiérem Ivanem Bartošem a převahou Pirátů? A co si myslíte o nově ohlášené spolupráci Trikolory se Svobodnými a Soukromníky? Soukromníci v minulých sněmovních volbách kandidovali s ODS a Svobodní kandidovali s ODS v minulých Pražských volbách nebo krajských volbách v Jihomoravském kraji a v mnoha komunálních volbách. Je pro Vás přijatelná nějaká povolební spolupráce s těmito stranami? Přijde mi, že jsou ODS blíže než třeba ti Piráti...Trochu mám obavy, že vláda, kde budou mít většinu Piráti, Topka... nebudou hlasitě hájit naše zájmy v Bruselu jako Vy a ODS a budou spíše kývači bruselských úředníků a v těch dalších volbách by mohli posílit extremisté.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.03.2021 10:03:38 - Mgr. Karel Krejza
 Dobrý den, tak trochu jsem čekal, kdo jako první nahodí takové hausenumero. Přijde mi, že si snad spletli volební potenciál, který bývá vyšší, a realitu. Když se podíváte na 3 další agentury, jsou preference dvojkoalice lehce nad 20%. K otázce budoucích koalic nechci nic předjímat, rád bych se opíral o tradiční partnery jako třeba KDU, se kterou spolupracujeme  i v Ústeckém kraji. Skoro vše nám je blíže než, pirátští neomarxisté.   
Hezký den