Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2021 15:41:36 - Evelínka

Má podle Vás zítřejší zavření obchodů smysl? A pokud ano, jaký?

Vždyť v nouzovém stavu mohou mít otevřeno nonstop, tedy i o státních svátcích. A i kdyby ne, tak zítra mělo být otevřeno. Nakupující ani obchodníci dopředu o uzavření nevěděli, takže jste jim opět přiděli starosti, vznikne jim ztráta a lidé jsou naštvaní, protože dnes je v obchodech úplně narváno. Dokonce jsem v Praze musela stát před Lidlem a čekat, než budu moci dovnitř. Tam pak bylo plno. Vy se prezentujete jako ochránce spotřebitelů, takhle si tu ochranu představujete? Vždyť za jeden otevření obchodů navíc nemůže hrát žádnou roli, obzvlášť když se lidi nahrnou dnes.Takže se znovu ptám, myslíte, že to bylo správné a smyslupné opatření? Podle mě jen zbytečně štvete lidi, už tak je těch zákazů a příkazů příliš a toto je podle mě nadbytečné. Přeji Vám hezké Velikonoce

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.04.2021 9:06:21 - Ing. Patrik Nacher
Pěkný povelikonoční den,

já jsem to patření nevyhlašoval. Na toto opatření jsou dva úhly pohledu. Jeden je, že když se zavřou obchody v pátek a v pondělí, tak den před a po uzavření se v obchodech bude stýkat větší množství lidí než obvykle. Z tohoto úhlu pohledu jde opatření trochu proti logice, protože cílem je, aby se lidé neshromažďovali. Já jsem toto opatření vnímal tak, že jde o využití volných dnů k utlumení cestování občanů z epidemiologického hlediska. Když nebudou lidé cestovat do obchodů, tak se tím opět omezí velký počet možných kontaktů. Nejsem matematik a tyto dvě teorie jdou proti sobě. Taktéž nejsem za vyhlášená opatření odpovědný.

Patrik Nacher