Mgr. Karel Krejza

  • ODS
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.04.2021 15:46:30 - občan-tazatel

Co sledujete tím, že chcete teď nechat padnout vládu?

Nemyslíte, že se vám tento krok může vymstít? Podle mě je třeba řešit důležitější věci a volby jsou beztak za chvíli. Navíc, i kdyby vláda nezískala důvěru, co si představujete, že by se dělo dál? Stejně by byl Babiš dál premiér a vláda by fungovala v demisi dál (podle Zemana). Nebo vy fakt věříte, že by on přistoupil na to, aby jmenoval nějakou vládu odborníků, co mu navrhnete? Promiňte, ale kde to poslední roky žijete? PS: Není vám divné, že se k vám zbytek opozice nechce moc přidat? Asi ví proč.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.04.2021 13:52:09 - Mgr. Karel Krejza
 Dobrý den, tady jsou naše důvody, proč vyslovit vládě nedůvěru. 

·        Proč má být této vládě vyslovena nedůvěra

1.      Ztratila většinu v Poslanecké sněmovně po vypovězení poslušnosti KSČM.

2.      Nezvládnutí pandemické situace v ČR. Téměř 30 tisíc mrtvých, ČR se pohybuje mezi 3 nejhoršími zeměmi světa. Neobjednání dostatečného počtu vakcín pro občany ČR. Nezvládnutá strategie k očkování. Podle údajů z pátku 23. 4. 2021 není očkováno ještě 65 tisíc zájemců starších 80 let, z nichž 53 tisíc ještě nemá termín očkování.

3.      Opakované porušování zákonů při vyhlašování opatření vlády, zejména dlouhodobá nezákonná diskriminace malých obchodů a služeb.

4.      Příliš dlouho zavřené školy a mimořádně pomalý návrat dětí do škol za požadavku testování, které reálně nepomáhá v boji s koronavirem.

5.      Máme neskutečný chaos v předpisech (lidé už nevědí, co vlastně platí).

6.      Střet zájmů Andreje Babiše, osobní střet s EU, do kterého zatahuje ČR – a tím silné oslabení pozice v EU a chápání politiky jako obchodu, klientelismus a další nešvary, jak to ukazuje Faltýnkův diář – hluboká privatizace státní správy. 

7.      Nejasnosti kolem Vrbětic, neznámý účel cesty Jana Hamáčka do Moskvy a neschopnost účinně požádat zahraniční partnery EU a NATO o koordinovaný postup. 

8.      Dlouhodobá snaha vlády, zejména ministra Havlíčka, přizvat Rosatom do tendru na Dukovany proti doporučení bezpečnostních složek.

9.      Již 7 měsíců sledujeme flagrantní neschopnost vyšetřit havárii na Bečvě – je to důkaz neschopnosti, nebo možná dokonce snahy zamést pochybení.

10.    Rozvrat veřejných financí.