MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.10.2012 23:09:50 - Pohoda

Nestojím rozhodně stranou

Pane Sobotko, pamatuji si dobu, kdy jste v Liberci byl politik č.1. Většina lidí si Vás vážila pro vaše názory. Liberecko bylo na straně ODS. Že tomu tak dnes není, je částečně i vaší zásluhou, protože řada lidí od Vás očekávala, že pojmenujete pravím jménem parazity v barvách ODS na Liberecku a že na celostátním fóru budete aktivnější! Jste zcela stranou ve stínu Nečase, i pan president si toho všiml. Proč Vaše aktivita ustala, postavíte se na kongresu ODS proti Nečasovi? Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.10.2012 16:58:01 - MUDr. Přemysl Sobotka

Děkuji za dotaz. Nestojím rozhodně stranou, šest let jsem byl předsedou Senátu a myslím, že za tu dobu se nemusím stydět, udělal jsem pro Českou republiku dost práce. Bohužel na práci v Senátu není moc vidět.

A co se týká ztráty podpory ODS u nás na Liberecku? Je to celostátní problém. Mám dojem, že se z naší politické práce vytratila vize, ideály. V roce 1989 jsme se těšili na svobodu a prosperitu. Nositelem této vize byla ODS. Prosperity jsme dosáhli, ale zdá se, že nějakou dobu teď neporoste. Svobodu také máme a máme jí za samozřejmou, což je dobře. Ale nepřišli jsme s další výzvou. To, spolu s vyšetřovanými korupčními skandály působí tak, jak popisujete. Věřte mi, že udělám co bude v mých silách, aby se ODS opět stala nositelkou silných a přitažlivých vizí. Vím, že v době, kdy Evropu zmítá dluhová krize, je nutné hájit zájmy občanů České republiky, a když se podíváte na má vystoupení, tak poznáte, že je to moji prioritou. Jediné co neumím řešit je medializace těchto názorů. Články, které jsem napsal byly redakcemi odmítnuty, ale hledám jiné cesty, hlavně využívám své webové stránky.