MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA

  • BPP
  • Strakonice
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2021 11:41:11 - JanHus

Protilátky COVID

dobrý den pane doktore, ani žádnou "odbornou shodu" nepotřebujete. Podívejte se do Rakouska. A proč tedy vykřikujete, že "jedinou cestou" je vakcína, když i "zaostalá" Indie léčí Ivermektinem ? A Proč po dvou dávkách vakcíny (protěžovaný Pfizer) musím nosit roušku, pardon Respirátor ? Komu mohu uškodit ? Kdo může uškodit mě. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2021 15:05:40 - MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA

Vážený pane JanHusi,
Zřejmě předpokládám, že jde o přezdívku či úpravu Vašeho jména.
Co se týče odborného názoru - ten je přece nutný, epidemiologové z pozadí kroky veřejnosti přece řídí..... Co myslíte tím, že "vykřikuju" - vakcína je opravdu jedinou možností jak uchránit populaci tzv. komunálním proočkováním. V tom je i vtip roušky resp. respirátoru, chráníte tím právě tu nejzranitelnější část populace, seniory (to máte jako se solidárním zdravotním pojištěním - odvádíte jej, i když jste zdráv, čerpáte v nemoci). Kolonizován virem, způsobujícím COVID, můžete být i po očkování, jen u vás onemocnění nepropukne, nebo ve zcela minimálním formátu. Ostatně při nošení roušek či respirátorů byla zcela vyblokována každoročně přítomná epidemie chřipky, takže ochrana funguje ! Co se týče Ivermektinu, nebyly prokázány jakékoliv příznivé terapeutické účinky při léčbě SARS-CoV-2 ve studiích, v klinické praxi ani v mnou řízené nemocnici.
Pěkně zdravím,

MUDr. Bc. Tomáš Fiala, MBA
senátor – obvod č. 12
místopředseda Výboru pro zdravotnictví