Dr. Ing. Jaromír Drábek

Stav legislativní nouze byl na místě
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.02.2011 20:01:43 - Hanka

Úprava tabulek je plně v kompetenci ministra zdravotnictví

Pane Drábku, co říkáte požadavku lékařů, aby se jim zvedly základní tabulkové platy o osm až dvanáct tisíc. Není to absolutně v rozporu s tím, co obesně prosazujete ve státní sféře. Odhadla jsem Vás na velkého odpůrce tabulkových systémů všeho druhu.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.02.2011 14:21:28 - Dr. Ing. Jaromír Drábek
Dobrý den,  děkuji za váš dotaz. Věřte mi, že celou situaci vnímám jako velmi závažnou a do jisté míry nešťastnou. Problémy, které dlouhodobě sužují naše zdravotnictví si plně uvědomuji a jsem zároveň zastáncem toho, aby čeští lékaři byli plnohodnotně oceňováni za práci, kterou vykonávají. Za komplikované a do jisté míry kontraproduktivní považuji načasování protestní akce a také formu, kterou lékaři dávají svůj postoj najevo. V době rozpočtových škrtů je tento způsob komunikace minimálně nešťastným, hledání společného kompromisu navíc ztěžují odmítavé postoje protestujících lékařů. Doufám, že i jednání mého resortního kolegy se zástupci nespokojených lékařů nakonec dospějí k oboustranně přijatelnému konsenzu. Pokud se dohodnou na úpravě tabulkových platů, pak budu takovou dohodu respektovat, jde o problematiku plně v kompetenci ministra zdravotnictví.