Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2021 16:03:46 - Jenovéfa

Očkování

Jak je možné, že se dnes dozvídáme, že děti mohou být očkované pouze Pfeizerem, protože je schválený evropskou lékovou agenturou. Do dneska jsme byli ujišťováni, že všechny u nás používané vakciny jsou schváleny. Proto také nemohl být využit Sputnik jako neschválení ELA?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.07.2021 12:38:34 - Ing. Kateřina Konečná

Vážená paní Jenovéfo,

ano, je to skutečně tak. Děti lze zatím očkovat pouze vakcínou společnosti Pfizer/Biontech. Je tomu tak proto, že jen tato společnost byla dosud schopna svoji vakcínu dostatečně otestovat i na mladší populaci a výsledky svých studií publikovat a předat agentuře EMA, která je mohla nezávisle posoudit. U vakcín ostatních výrobců v současné době není dostatek dat, co se týče jejich aplikace na mladší ročníky - děti. Jsem si vcelku jistá, že až i tito výrobci shromáždí  dostatečné množsví dat, požádají následně o autorizaci použití svých vakcín také na děti. Do té doby je pro tuto skupiny k dispozici bohužel pouze Biontech/Pfizer.


Hezké dny přeje K. Konečná