Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.08.2021 11:30:01 - Damph

Zelený plán

To že Čína zvyšuje podíl energie z obnovitelných zdrojů nemusí být nic proti ničemu, když spouští každý měsíc 2 nové uhelné elektrárny. Otázka je jakou rychlostí se opatření zavádějí a je jisté že EU spěchá příliš. Už to začalo: https://echo24.cz/a/STbTg/elektrina-uz-zdrazuje-cesidoplaci-na-zelenou-politiku-a-odstavovani-elektraren-vnemecku. Nebo: https://www.google.cz/amp/s/www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/eu-emise-povolenky-ets-klima-ekologove-pratele-zeme.A210721_171744_eko-zahranicni_mato%3famp=1. Proč posun k lepšímu klimatu nemůže fungovat pozvolněji, proč kvůli oné rychlosti stojí za to zdražit občanům všechno a snížit jim životní úroveň?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2021 9:15:57 - Tomáš Zdechovský
 Vážený pane Černochu,ano, je samozřejmě třeba řešit, aby ekologická opatření byla zároveň ekonomická. Zdražování energie např. vlivem překotného zvyšování výroby z obnovitelných zdrojů v Německu představuje skutečně problém, který postihuje zvláště ohrožené nízkopříjmové skupiny. Je proto potřeba hledat způsoby, jak ho řešit.S pozdravemTomáš Zdechovský