Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2012 12:58:30 - brundra

Prezident má bezesporu větší možnosti než senátor

Dobrý den, třeba se stanete prezidentem, jak prosím Vás uděláte ty velké změny o kterých mluvíte, když prezident ČR nemá vůbec žádné pravomoci? Nedalo by se udělat více práce v senátu? Nespěchejte.
Díky za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.10.2012 11:26:52 - Tomio Okamura
Prezident má bezesporu větší možnosti než senátor - takže ne to přesně naopak - vzhledem k tomu, že to, co navrhuji, chci zcela vážně prosadit, užívám maximum prostředků k jejich dosažení. Laik to asi nevidí ale snažím se vždy uvažovat a několik tahů napřed. Prezidentská kandidatura má několik efektů:
1) Pomůže mi nejširší veřejnosti představit alespoň základní body změn které navrhuju a získat její podporu 2) Tlak médií a veřejnosti donutí i ostatní kandidáty a strany aby se tématům postavili a pod tlakem veřejnosti je začali podporovat - takže i když nebudu zvolený prezidentem díky kandidatuře získáme nejširší podporu a prosazení změn bude lehčí. To bych jako pouhý senátor nikdy nedocílil3) Pokud v kandidatuře dostanu alespoň slušné procento hlasů, výrazně mě to posílí i jako senátora - i když za sebou nebudu mít stranu - všichni politici budou vědět že mě podporuje přesně tolik a tolik voličů - což je pak síla srovnatelná se stranou - takže opět to posílí můj mandát i hlas a vyjednávací pozici s politiky o změnách. Bez spolupráce s ostatními poslanci a senátory totiž nic neprosadím 4) Pokud bych čirou náhodou ve volbách zvítězil tak síla mandátu bude naprosto zřejmá - i vůle voličů po mnou požadovaných změnách - za dva roky budou řádné parlamentní volby a možná nás čekají mimořádné - v takové situaci se strany budou předhánět v tom aby co nejvíc vyhověli lidem a získali jejich přízeň - takže opět to velmi silně posílí tlak na realizaci změn - které nejsou pro strany výhodné - například hmotná odpovědnost nebo odvolatelnost.