Mgr. Marek Novák, MBA

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.08.2021 15:09:54 - V.Koloušek

Proč bych vás jako senior měl volit, když jste dodeť pro mě nic zásadního neudělali?

Nejen, že jsou nyní důchody mizerné, vše se zdražuje, zdravotní péče spíš nedostupná než naopak, ale ani do budoucna to nevypadá nejlépe, protože jste za 8 let, což je dost dlouhá doba, nemyslíte? nepředožili ani žádný konkrétní návrh důchodové reformy. O nedostupnosti či cenách bydlení snad ani nemluvím.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.09.2021 9:00:35 - Mgr. Marek Novák, MBA
Vážený pane Koloušku, jako hnutí ANO chceme, aby do roku 2025 byl průměrný starobní důchod 20 000 korun. Důchody zůstanou naší prioritou, aby se seniorského věku nemuseli bát ani dnešní pracující, umožníme průběžné sledování jejich „důchodového konta“. Každý bude vědět, jaký bude mít důchod. Lidé z náročných profesí půjdou do důchodu dříve. Zvýšíme vdovské důchody. Posílíme motivaci pro zaměstnávání osob v důchodovém věku, za každý odpracovaný rok navíc navýšíme důchod o 1,5 procenta. Podpoříme terénní a odlehčovací služby pro seniory, aby mohli být doma do vysokého věku. Dobudujeme síť stacionářů. Podpoříme výstavbu seniorského bydlení (bytová společenství seniorů, komunitní péči) a výstavbu domovů s pečovatelskou službou. Zajistíme větší bezpečnost seniorů tím, že podpoříme zavádění moderních technologií do seniorských domácností (distanční pomoc, telemedicína, domácí bezpečnostní systémy). Jmenujeme ombudsmana pro seniory, na kterého se budou moci obracet se žádostmi o pomoc, stížnostmi, dotazy a který bude seniorům pomáhat ve složitých životních situacích.