MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.10.2012 19:23:24 - Několik vět 2012

Někoho rozpouštět nebo zakazovat je politikou komunistů

Zeptám se takhle:
Jakej smysl ještě má existence strany, která byla v podstatě usvědčena EK z "mizení" eurodotací a která zde nastavila režim nevymahatelnosti práva a nepostižitelnosti vyvolených - tedy režim prokazatelně protiústavní?

Myslím, že je právě na čase mluvit o rozpuštění ODS.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.10.2012 11:48:56 - MUDr. Přemysl Sobotka

Dobrý den. Evropská komise nikoho z ničeho „neusvědčila“. EK poukazuje na chyby v dotačním systému. To je záležitost správy státu či krajů, nikoliv pouze jedné politické strany. Stejné problémy jsou v ostatních evropských státech, tím ovšem chyby a podvody při udělování dotací neschvaluji. Myslím, že chtít rozpustit ČSSD nebo rušit hejtmany kvůli tomu, že při rozdělování dotací podváděl její exponovaný člen a hejtman David Rath by bylo chybné.

Věřím, že ODS najde cestu ze současné obtížné situace a prokáže svou životaschopnost. Pokud se tak nestane, odumře časem sama. To je výhoda demokratického systému. Někoho rozpouštět nebo zakazovat je politikou komunistů, ne demokratů.