Ing. Petr Beitl

  • ODS
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.11.2021 12:36:25 - František Lebeda

Nejsou náhodou nová ministerstva daň za pětikoalici, kde si navíc Piráti dělají nepatřičné nároky?

Minulou vládu jste dost často kritizovali, jak není schopná šetřit, že stále vytváří nová úřednická místa. A pak první, co uděláte, že zřídíte další ministerstva? Jestli byly a pak ne, tak to mělo asi nějaký důvod. Na místě mi přijde akorát mít někoho na digitalizaci, ale k čemu ti další? K čemu ministr pro legislativu, když snad každý ministr má může mít na legislativu v týmu odborníky nebo ne? A co už vůbec nechápu je ministr pro evropské záležitosti. K čemu, když tvrdíte, že Euro přijímat nechcete, a že nás čeká předsednictví? Kvůli tomu přeci nemusíme mít dalšího ministra. Protože otázkou je, co nás to bude stát? Ono totiž ten nový ministr bude mít kolem sebe nějaké lidi, pobírat nějaké výhody, a to vše z našich daní

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.11.2021 13:57:56 - Ing. Petr Beitl
Dobrý den,díky za dotaz. Předně musím napsat, že nezřizujeme žádná ministerstva, ale jen jinak pojmenováváme posty, které se objevily už v minulých vládách. S digitalizací máme tedy shodu. 
Ministr pro EU by měl koordinovat českou unijní politiku, ale také zlepšit přípravy na české předsednictví v příštím roce. Ministr pro legislativu by měl zlepšit kvalitu nových předpisů a předsedat Legislativní radě vlády ČR. Ano, něco to bude stát, ale to by stálo i v případě, že bychom vše nechali při starém. Přes palec se jedná o náklady kolem 30 milonů ročně. 
Pokud jde o opravdové šetření, všimněte si, že stávající rozpočet připravený Babišovou vládou bude přepracován tak, aby se ušetřilo sedmdesát miliard. Nebude to jednoduché, ale pokládáme to za nutné.
Stojí tu tedy vícenáklad 30 milionů proti úsporám ve výši 70 miliard. Jinak řečeno 30 milionů proti 70 000 milionům. A těch 69 970 milonů z vašich daní chceme ušetřit.
S pozdravem, Petr Beitl