JUDr. Vít Bárta

  • VV
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.10.2012 2:16:48 - Martin44

Dobrý den

Dobrý den pane Bárta,
chtěl bych se zeptat jaké zákony nyní budete předkládat do Sněmovny, případně jaké jste v posledních měsících předložili jako strana, v médiích nic moc informací o tom neni, tak se ptám,

co takhle zákon o prokázání původu příjmu = prostě majetková přiznání, jak je už kdysi navrhovala zemanova vláda, podáte návrh ? Podle mě byste měli, je to jediný efektivní bič na zloděje u nás, jsme jediná země kde to neni (v Evropě) - byť samotné přijetí zákona neznamená automaticky že se tu přestane krást, nicméně lidé jako Dalík by asi musili vysvětlovat kde vzali 80 milionů na obrazy . . . atd

a co další zákony ? Co říkáte jako bývalý ministr dopravy na to že kdyby se ze spotřební daně na benzin dávalo polovina z vybrané částky na opravy silnic, tak že by problém s rozbitými a nebezpečnými komunikacemi u nás neexistoval, souhlasíte - případně budete vyvíjet nějakou zákonnou iniciativu ?

A co zákon který by zrušil imunitu zákonodárců - vyjma ústních projevů - hodláte něco navrhovat ? Víte přece moc dobře že nakonec stejně většinu kandidátů které chce policie vydat do trestního řízení, tak že nakonec stejně vydá, proč rovnou nezrušit imunitu ? (navíc Kalousek přeci řekl, že jestli vydáte Parkanovou, tak to sám okamžitě navrhnu - je vidět že nedrží slovo, asi ví proč, nijak mi nepřišlo že by v této oblasti vyvíjel aktivitu)

chci se zeptat dále na prezidentské kandidáty - jakého kandidáte jste vlastně jako strana vybrali ? Myslím že jste měli sympatie k panu Švejnarovi, ten se rozhodl nekandidovat, jakého člověk nyní podporujete ? A pokud nepodporujete žádného, nebo jste se na žádném neshodli, tak nechtěli byste formálně podpořit Zemana nebo Okamuru ? U Zemana hovoří ve prospěch kandidatury jeho minulost (podle mě je to vlastně asi jediný přijatelný kandidát) - a Okamura se přiřítil jako blesk, podle mě by jeho kandidatura byla přínosem, i v případě že by nebyl zvolen, minimálně by se mohl zůčastňovat debat v televizi s ostatními kandidáty a velkým politickým stranám by aspoň trochu zatopil, Okamura podle PListů hledá podporu v senátu pro svoji kandidaturu, nechcete mi dát podporu jako parlamentní strana VV, např jako nezávislému kandidátovi ? Pokud je mi známo tak parlamentní strana můžu navrhnout kandidáta který nemá 50tisíc podpisů, tak kdyžtak to zvažte na jednání klubu - a klidně ho podpořte, třeba jako nezávislého kandidáta všech středových stran - nikdo přece neřiká že byste mu měli dávat peníze na kampaň nebo že by se s Vaší stranou měl nějak spojovat, jen ho podpořte navržením, jako středového kandidáta . .
Dál bych se ještě chtěl zeptat co řikáte na zvolení pana Michálka do Senátu, budete s ním nějak spolupracovat ?

S pozdravem Martin

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.11.2012 15:02:22 - JUDr. Vít Bárta

Věci veřejné v Poslanecké sněmovně odvádí tvrdou každodenní práci, máte však naprostou pravdu, že to média často přehlížejí. Jenom posledních týdnu jsme podali návrh na udržení stáváních sazeb DPH namísto sazeb vyšších nebo sjednocení sazby na 17,5%. Dále jsme již ohlásili, že spolu s odbornou veřejnosti pracujeme nad návrhem, který by rozšířil přiměřenou (tedy beztrestnou) obranu občanů proti trestní činnosti a také se věnujeme tématu lichvy, zde je našim návrhem zakázat půjčky s RPSN nad 30%. Samozřejmě nepřestáváme ve Poslanecké sněmovně prosazovat i ty návrhy, které již několikrát neprošly: jde o zrušení anonymních akcií, omezení imunity a mezigenerační solidaritu. Je toho vskutku mnoho a bude ještě více, pokud máte zájem, doporučuji Vám sledovat mé stránky vitbarta.cz, kde o všech těchto návrzích pravidelně informuji.

Majetková přiznání jsou určitě efektivním nástrojem a jejich efektivní  implementaci do národní legislativy se nebráníme.  Dále poprosím tým svých poradců, aby se věnovali ostatním Vaším návrhům, ale například otázku s imunitou poslanců již přesně v tomto duchu v Poslanecké sněmovně řešíme.

K podpoře konkrétního kandidáta v prezidentských volbách jsme se zatím ještě nerozhodli, avšak co se týče pana Zemana a  pana  Okamury, máte velkou pravdu v tom, že jsou to silné osobnosti, které nezávislé na konkrétních politických názorech vzbuzuji úctu a pocit autority, což jsou pro prezidentský post neodmyslitelné vlastnosti.

Vítězství pana Michalka se samozřejmě upřímně radujeme, máme úctu k jeho protikorupčnímu postoji a spoluprácí s ním se nebráníme. A co se ŘSD a pana Dobeše týče, můj názor na ně by si zasloužil napsaní knihy, bohužel z časových důvodu jsem nucen omezit se pouze konkrétními výtkami  v článcích na mých stránkách. Ovšem vězte, že jim jejích pochybnou činnost na Ministerstvu dopravy nedaruji a že děláme vše, k čemu nás poslanecké mandáty opravňuji. Podrobněji již na mých stránkách, děkuji Vám za zájem a věcné otázky a pevně doufám ve Vaši podporu.

S úctou,