Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.10.2012 2:48:32 - Martin44

Milosti v případě justiční zvůle nebo zločinů ano

Dobrý den pane Okamura,
gratuliji ke zvolení, co hodláte navrhnou mezi prvními zákony ?
Nechcete spolupracovat v senátu s ostatními kandidáty malých stran, např panem. Michálkem ? - podle mě zvolením vás obou dali občané najevo že snad tato republika není ještě uplně odepsaná, nicměně jste tam jen 2 a těžko něco zmůžete, když je vás takhle málo, ale dobrý začátek . .

Chci se zeptat na Vaší prezidentskou kampaň -
i když s některými Vašimi názory co máte na blogu nesouhlasím, tak souhlasím se spoustou jinách věcí, např co se týče V. Bárty nebo údajného extremisty Bátory (což podle mě nebylo nic jiného než likvidace člověka který byl jmenován na místo úředníka v náplni jehož práce bylo vyhazování nechopných úředníků - ono totiž tak trochu platí že u nás je každá organizace, natož úřady, plná tzv. zmrĐů a pokud se objeví nějaký nepříjemný nadřízený co je ohrožuje, tak zmrĐi maji tu vlastnost že dokáží spolu velice efektivně spolupracovat - pak se vždycky něco dá vypíchnou a v našich bulvárních médiích /které si platíme z daní = tj ty veřejnoprávní - doufám že tam také vyvinete nějakou iniciativu - za tohle já prostě odmítám platit koncesionářské poplatky ! /
překroutit, nikoho pak vlastně nezajímalo že ten pán je vlastně obdorník na krizové řízení a šetření, ale všichni lidi kteří ho v žovotě nepotkali a dívají se na zprávy, tak vědí že tam pak dělá nějaký strašný extremisti)

souhlasím s vaším názorem na kandidaturu Miloše Zeman - tvrdil jste: ,, že neni ideální ale v dané situaci jediný možný"
(podle mě je ale výborný)
nechápu proto proč chcete také kandidovat, berete to spíš jako recesi a průzkum popularity a nespokojenosti občanů, anebo kandidaturu myslíte opravdu smrtelně vážně ?

a kolik máte podpisů ? myslím že strana VV nemá vybreného žádného kandidáta, nechcete se s nimi spojit aby Vás navrhli, např. jako nezávislého středového kandidáta (schvalně jsem se na to zeptal p. Barty, uvidime co odpovi) ?
už máte jenom asi 10 dní tak si kdyžtak pospěšte !!
vidím že hromady lidí z ODS + ČSSD poněkud zešedivěla, když viděli že jste byl zvolen do Parlamentu, myslím si že to je dobře !!

Pokud byste byl zvolen prezidentem, dával byste plat na dobročinné účely, nebo byste bral těch 200 tisíc a nechával si je ?
A jak se díváte na V. Klause ve funci v jeho druhém období ? Osobně si myslím že tento psychicky labilní člověk měl rezignovat nejpozději potom co se provalilo že odcizil pero a záběrům se smál celý internet, taky jsem se zasmál, ale podle mě tohle naší republice nepřináší nic dobrého, o takovouhle publicitu já opravdu nestojím, rovněž aféry pana Klause s globálním oteplováním, nebo např v austrálii - kde vyvolal skandál potom co nechtěl projít bezpečnostním rámem, byť má Klaus některé jednozančné pozitiva (např. tzv. léčba šokem z roku 1990), tak posledních pár let to evidentně nezvládá a měl dávno odejít.

A co prezidentské milosti - kdybste byl prezidentem, dal byste milost okamžitě panu Smetanovi (ten co počmáral plakáty na autobusech), či tomu atentátníkovi co zaútočil na Klause ?
Na vašem blogu jsem četl cosi o nekvalitních soudech a nespravedlivě odsouzených lidí - tak se chci zeptat jestli byste jim dal všem amnestii, anebo to nějak zvlášť ve velkém nerozjížděl ? Znáte případ tzv. Dr. Uzungulu ? - to je doslova mega-ostuda české justice (nedávno tam snad zase na nějakém soudu v této kauze něco odložili nebo co jsem slyšel .. to je děs), je potřeba totiž konstatovat že kdybyste rozdával milosti ve velkém, tak by někdo mohl přijít s tím že by ji měl dostati Kájínek, protože tam je spoustu nejasností - nicméně takhle daleko byste jít němel . . .

S pozdravem Martin

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.10.2012 12:03:07 - Tomio Okamura
Mezi prvními zákony chci prosazovat zákaz hracích automatů, přímou volbu starostů a hejtmanů, odvolatelnost politiků, povinnost veřejných činitelů spravovat svěřený majetek s péčí řádného hospodáře (což přináší následně trestní a hmotnou odpovědnost politiků) atd.
Spolupracovat hodlám jak s panem Michálkem tak se všemi slušnými poslanci a senátory.
Na prezidenta kandiduji proto, abych posílil šance prosadit změny - už sama kandidatura tahle témata rozvíří a získá pro ně podporu voličů a následně i stran (viz odpověď výše jinému tázajícímu).
K otázce dobročinnosti, po mě v tuhle chvíli nechtějte odpověď - na dobročinné účely dávám peníze už dnes, ale to je tím že mám z čeho - netuším jaké náklady má prezident. Pokud bych totiž volby vyhrál, pak bych musel zastavit veškeré podnikání, odejít ze všech firem a můj příjem by byl na nule. Všechny volné prostředky, které nyní mám, hodlám investovat do kampaně - takže ať vyhraju nebo ne budu rozhodně bez hotových peněz - zbydou mi samozřejmě nějaké nemovitosti - bylo by nefér říct, že nebudu potřebovat peníze - netuším ale kolik.
S prezidentem Klausem také ne se vším souhlasím - ale musím pro spravedlnost dopdat - ta historka s perem je skutečně velký neštastný omyl - či mediální lež - jednalo se tzv. protokolární pero - to jsou pera která se speciálně vyrábí na podpisy významných listin a tato pera jsou automaticky majetkem každého signatáře. prezident Klaus tedy žádné pero nekradl ale pouze si dal do kapsy pero vlastní. bohužel na záběr to udělal velmi neťastně takže sám podpořil mýtus o krádeži.

Milosti v případě justiční zvůle nebo zločinů ano. Jinak ale hodlám iniciovat vznik úřadu, který by umožnil přezkoumávat sporné kauzy i po důkazní linii nejen po formálně právní, a přezkoumával by tak justiční omyly.