MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2012 15:30:18 - svatopluk L.

ODS musí najít vnitřní sílu a obnovit či nalézt ideály

Pane senátore, jak vnímáte současný rozkol v politice ODS? Podle mě strana ztrácí své ideje, program, což se ukázalo i ve volbách. Nemyslíte? Četl jsem také velmi zajímavý komentář pana Žantovského a zajímal by mě váš názor. ,, ODS prohrála ne proto, že by měla špatné šéfy nebo špatné krajské lídry, ale protože nemá vůbec žádnou ideu a cíl. Rve se jenom o koryta a stala se pouze výtahem k moci, což vidí každý, kdo to trochu delší dobu pozoruje. ODS se nezmění, dokud nepřijde někdo, kdo bude nabízet opravdové hodnoty, což není ani náhodou Jiří Pospíšil, jenž přišel k mediální popularitě, ani nevěděl jak. „Každého funkcionáře ODS si můžete analyzovat včetně jeho minulosti a podnikatelských i jiných aktivit a zjistíte, že ta generace zakladatelů, i když jsme si mohli o panu Klausovi, o panu Mackovi a dalších myslet cokoli a mnozí si o nich cokoli také mysleli, tak přece jenom byla nostelem nějaké myšlenky. Dnes v ODS jediná myšlenka není, a proto prohraje cokoli, na co sáhne,“ Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.11.2012 11:16:54 - MUDr. Přemysl Sobotka

Děkuji za dotaz. Ano, i já si myslím, že ODS musí najít vnitřní sílu a obnovit či nalézt ideály. Prvotní vize ODS, která přinesla její úspěch, bylo zavedení tržního hospodářství a individuální svoboda. Toho bylo dosaženo, ale nové vize jaksi chybí, nejen ODS, ale všem demokratickým stranám.

Vládnutí se stalo technologií a to je pro politickou stranu málo.

Bude to každém členovi ODS, tedy i na mě, nedopustit štěpení ODS a přijít s novou vizí, která českou společnost zaujme. Nebude to jednoduché, protože Evropa je v krizi a její konec v nedohlednu a to nás obrovsky ovlivňuje. Ale je to nejen možné, ale nutné.