Ing. Petr Liška

  • STAN
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.03.2022 13:03:58 - Brazil

zbraně pro Ukrajinu

Až skončí válka, a já doufám, že to bude brzy, co bude s aktivními zbraněmi, kterými je nyní Ukrajina vyzbrojována? To je bude vracet nebo už budou nepoužitelné? A druhá věc, až bude po všem, zveřejníte, jaké zbraně a za kolik jsme na Ukrajinu vyslali? Je mi jasné, že teď je to citlivé téma, ale zas víme, jak to tu chodí...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Ludvík II

Odpověď

29.03.2022 16:19:55 - Ing. Petr Liška
Také věřím, že válečná agrese Ruska na Ukrajině skončí brzy, i když to zatím vypadá jinak.ČR poskytla Ukrajině především munici a ruční palné zbraně a další materiál, který byl veřejně prezentován. Dar je dar, který se nevrací. Většina zbraní je spotřebním materiálem, který se prostě ve válce spotřebuje a přestane plnit svoji úlohu. Hodnota zbraní byla taktéž již zveřejněna. Co se týká zbraní, které nebyly zveřejňovány, tak jsou důvody pro to informace nezveřejňovat. Já nejsem rozhodně z okruhu osob, které Vám mohou slibovat zveřejnění citlivých informací státu. Tento dotaz můžete spíše směřovat příslušným ministerstvům.