Mgr. Jana Berkovcová

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.04.2022 12:24:44 - Družice

Psychologie u dětí

Dobrý den, nejen v souvislostí s aktuální tragédií ve škole, která u nás bohužel není ojedinělá, nauvažuje se o zavedeních povinných psychologických testů pro žáky, kde by se dalo zjistit, zda má někdo nějaké problémy či poruchy, že má třeba násilné sklony a v případě takového zjištění by se s jedincem pracovalo? Nešlo by tak předejít řadě neštěstí, šikaně apod? Družinová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Lil

Odpověď

07.04.2022 19:27:13 - Mgr. Jana Berkovcová
S plošným psychologickým testování všech žáků se nepočítá. Psychologickými testy prochází jen ti žáci, u nichž mají učitelé podezření na poruchy učení nebo poruchy chování, ale vždy se souhlasem rodičů. Žáci jsou pak odesíláni do pedagogicko-psychologické poradny. Jak uvádíte, je důležité předcházet ve školách šikaně a projevům násilí. K tomu má sloužit metodik prevence, který je na každé škole a dále školní psycholog, kterých je bohužel pomálu... Nyní se naštěstí ve většině škol věnuje pozornost klimatu ve třídách, vztahům mezi spolužáky a duševnímu zdraví jak žáků, tak i učitelů.

S pozdravem

Mgr. Jana Berkovcová

poslankyně Parlamentu ČR