Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.05.2022 13:31:38 - Ludek56

Czexit

EU od původní proklamované myšlenky zóny volného obchodu a spolupráce, cestování apod., se vydala cestou vytvoření totalitního superstátu, kde se malé země musí podrobit rozhodnutí těch větších, jako jsou Německo a Francie, a také ztráty lidských svobod (zavedení digitální měny, sociálních kreditů, cenzury apod). V podstatě se z nás stává kolonie, kde byl zlikvidováno vše kvalitní co tu naši předkové vybudovali, stala se z nás montovna levné pracovní síly, a jsme svým způsobem v roli koloniální země země, kde zisky odtékají do zahraničí.
Není nejvyšší čas se zeptat občanů ČR pomocí referenda, zda v takovém uskupení chtějí nadále být?
Děkuji za odpověď. L.R.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

jehela, J.Hofman

Odpověď

09.05.2022 9:11:13 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, neustále opakuji, že EU má určitě mnoho věcí, které je třeba zlepšit. Opatření ve stylu Číny v podobě zavedení sociálních kreditů či cenzury ale nyní opravdu nehrozí. Navíc není pochyb o tom, že Česko by si odchodem z EU uškodilo už proto, že je kvůli své geografické poloze (sousedí jen s členskými zeměmi) závislé na obchodu s dalšími členskými státy. Vystoupením by si Česko pohoršilo, ztížily by se možnosti pro obchod, cestování atd.S pozdravemTomáš Zdechovský