Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.06.2022 11:15:41 - Lú

Proč nejste předseda?

Když vás sleduji - zde v tv, přijde mi, že jste mnohem víc rázný než Jurečka. Nemáte v plánu po něm vedení strany převzít? On dost doplácí i na to, že je ministr sociálních věcí a na rozdíl od řízení zemědělství se mu v tomto oboru moc nedaří. Ostatně preference vám jdou dolů. Proč asi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.06.2022 11:49:29 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den,děkuji za Váš dotaz. Jsem sice ve vedení KDU-ČSL, nicméně svoje místo vidím především v Evropském parlamentu a o funkci předsedy neuvažuji. Jako poslanec EP totiž obvykle trávím větší část týdne mimo Česko (v Bruselu, případně Štrasburku), nemohl bych se proto své funkci věnovat naplno.  Řešit problémy v sociální oblasti není zvláště v dnešní době, kdy celá Evropa řeší ekonomické důsledky covidu a války, které poznamenaly i celkovou úroveň lidí, vůbec jednoduché. Marian Jurečka je člověk, který svoji práci dělá s obrovským nasazením a zaslouží si uznání, že byl ochotný si tento resort vzít. Nízké preference jsou bohužel problém, který trápí naši stranu dlouhodobě a je třeba ho řešit.S pozdravem a přáním hezkého dneTomáš Zdechovský