Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

10.07.2022 12:00:06 - Damph

Konference o EU - o nás bez nás

Průzkum mezi různými skupinami obyvatel ale nemůže reflektovat skutečnou náladu většiny voličů. Například předvolební průzkumy také neukazovaly tak velký rozdíl mezi SPOLU a PirStanem a dopadlo to překvapivě jinak. Za situace kdy navíc naprostá většina občanů EU o konferenci ani nevěděla přece politici EU nemohou přísahat na v podstatě malý pruzkum - to je nehoráznost - je evidentní že to dělají jen proto že se jim to zamlouvá. Prostě to celé selhalo když se to ani nedostalo mezi lidi. Vy sám navíc říkáte že průzkumy neberete příliš vážně, neměl byste se tedy připojit ke kritice?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Chuck

Odpověď

11.07.2022 14:29:52 - Tomáš Zdechovský
Vážený pane Černochu,nejednalo se o malou skupinu lidí - do konference se zapojilo více než pět milionů návštěvníků v rámci platformy a více než 700 000 osob se zúčastnilo souvisejících akcí, což rozhodně není zanedbatelné množství. Je dobře, že byl slyšet hlas řadových občanů EU. Navíc srovnáváte dvě nesrovnatelné věci - veřejné debaty se výrazně liší od průzkumů veřejného mínění. Obojí má podstatně odlišný charakter a účel.S pozdravemTomáš Zdechovský