Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.11.2022 11:18:24 - Brexit

Nemyslíte, že se tu činí unáhlené závěry?

Podle všeho není jednoznačné, kdo je viník raketového útoku na Polsko, ale většina politiků hned obviňuje Rusko a volá po tvrdé reakci. Nemůže taková reakce rozpoutat 3 světovou válku? A pokud se prokáže, že je Rusko viník, nemyslíte, že to bude opravdu začátek 3 světové? Nebo jak jinak reagovat, aby reakce byla adekvátní, a přitom nevyvolala celosvětovou válku? PS: Nakolik pravděpodobné je podle vás, že za útok nemůže Rusko? I když kdyby nevedlo válku, tak by rakety nelítaly, takže otázka je dost sporná, ale vy si s ní určitě poradíte

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.11.2022 21:11:27 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den,vše bylo v podstatě jasné od okamžiku, kdy bylo zjištěno, že se jedná o munici vystřelenou ze systému S-300, které má ve výzbroji Ukrajina, ale i Běloruskoa Rusko. Tento systém ale operuje v perimetru v řádech desítek až stovky kilometrů. Bylo tedy jasné, že tato munice musela být vypuštěna z Ukrajiny a zřejmě se jednalo o nějaké selhání, anebo úmyslnou provokaci. Jsem přesvědčený, že Polsko, Rusko, USA a NATO měly informace o trajektorii této munice v řádech několika minut, ale jak se později ukázalo, Polsko čekalo na reakci a vysvětlení ze strany USA. Unáhlené výroky našich politiků svědčí o skutečnosti, že dělají vše proto, aby nás zatáhli do tohoto válečného konfliktu bez toho, aby počkali na vyšetření celé situace a nevyjadřovali unáhlené závěry. Věc je citlivá a není potřeba přijímat unáhlené závěry ze strany politiků, kteří této problematice nerozumí. Je potřeba ukončit tento válečný spor a zahájit mírová jednání, čemuž unáhlené výroky našich politiků v tomto případě nepomáhají.