PhDr. Jiří Horák, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.02.2023 11:58:49 - Jana Vernerová

Myslíte, že zvládáte komunikaci dobře?lob

Každý den teď přicházíte s nějakými návrhy, jak z nás vytáhnout více peněz. Dost pochybuju, že jste je připravili ze dne na den. Proč jste je nekomunikovali už před volbami? Podle mě to byl záměr. Pavlovi jste tím pomohli, ale nemáte obavu, jak dopadnou další volby? To vás to vládnutí tak nebaví, že ho chcete zase předat Babišovi? Děláte proto, co se dá, včetně toho, jak komunikujete nebo spíše nekomunikujete

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.02.2023 17:40:27 - PhDr. Jiří Horák, Ph.D.
Vážená paní Vernerová,

souhlasím s Vámi, že komunikace vlády není nejlepší a je zde prostor pro zlepšení. Považuji za klíčové, aby vláda byla schopná srozumitelně vysvětlovat své kroky. Pokud jde o návrhy, ať už na příjmové nebo výdajové straně rozpočtu, které by měly přispět ke snižování schodku státního rozpočtu, tak již koncem loňského roku vláda deklarovala, že na jaře představí balík opatření, které by měly snížit schodek o 70 mld. korun. Mělo by se jednat o úpravy rozpočtu jak na straně výdajů, tak příjmů a osobně považuji za podstatné, aby postupně docházelo ke zlepšování hospodaření státu, protože trend nastolený od roku 2020 je naprosto neudržitelný a neufinancovatelný. Není možné, aby si stát každý rok půjčoval 300–400 mld. korun. Dopad takového nezodpovědného hospodaření již můžeme sledovat ve výši úroků, které stát platí a v příštích letech platit bude. Zatímco do roku 2021 vydával stát na úrocích asi 40 mld. korun ročně, tak letos se již tato částka bude blížit hranici 70 mld. a nejpozději za dva roky přesáhne 100 mld. korun.